Post

Share this post

Συνδυάζεται το παλιό με το νέο;

Τα Queen Fashion Week Talks προσπάθησαν να δώσουν την απάντηση

Σε έναν χώρο με έντονα στοιχεία του παρελθόντος, το BIOS, με επιγραφές της Ολυμπιακής και της «Αεροφλότ», ακούσαμε τα Queen Fashion Week Talks – συζητήσεις για το Metaverse, το TikTok, τα avatar, την πυριτική αερογέλη στη μόδα, και το ΑΙ.

Μήπως αυτό απαντά ήδη στην ερώτηση του τίτλου; Ναι.

O Constantino Roselli, o keynote speaker, μας είπε, στην αρχή της εκδήλωσης του Queen.gr, ότι η μόδα βρήκε το metaverse μέσα από το digital fashion. Και ότι με τη NTZNS, τη metaverse virtual fashion εταιρεία του, ήθελε να φτιάξει έναν κόσμο που να εξελίσσει τον άνθρωπο μέσο από αυτόν, και όχι μόδα για τη μόδα.

O Constantino Roselli συζητάει με τη Ναταλία Κατσακιώρη.

Ακολούθησαν πάνελ συζητήσεων με επίκεντρο την αίσθηση που έχουμε βλέποντας την τεχνολογία να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στη μόδα και την ομορφιά. Φοβόμαστε; Ενθουσιαζόμαστε; Μήπως ήδη βιώνουμε την αλλαγή και τελικά… μας αρέσει;

Οι απόψεις μας ταξίδεψαν. Από τη NASA και τη δημιουργία του υλικού για την «αέρινη» τσάντα του οίκου Coperni, την οποία είχαμε χθες στην εκδήλωση και μπορούσαμε να τη δούμε από κοντά (emoji με ματάκια-αστεράκια), μέχρι τα πρόσφατα fashion week∙ από τα ατελιέ των σχεδιαστών που μέσα από τα υλικά και τις υφές οραματίζονται το ρούχο που θα σχεδιάσουν, όπως μας είπε η σχεδιάστρια Ορσαλία Παρθένη, μέχρι το TikTok και τον «χαμένο χρόνο» του Μαρσέλ Προυστ.

Η Air Swipe Bag, από γυαλί και αέρα, του οίκου Coperni.

Ξεχώρισα κάποια λόγια της Αλεξάνδρας Σπυριδοπούλου, της Senior MUA της MAC. «Την εισβολή της τεχνολογίας στη μόδα τη βρίσκω συναρπαστική. Μου δίνει φτερά», είπε όσον αφορά το κεντρικό θέμα συζήτησης. Λίγο αργότερα, όμως, ενώ αναφερόταν στις σύγχρονες τάσεις που δείχνουν ότι νέα παιδιά στα social καλύπτουν υπερβολικά το πρόσωπό τους, ενώ στα fashion show η makeup πραγματικότητα είναι η αντίθετη, πρόσθεσε ότι «στα social βλέπουμε πλέον το πολύ ‘φτιαγμένο’, ενώ στα μοντέλα το αληθινό».

Στην κουβέντα αναφέρθηκε επίσης σε «κλώνους» αισθητικής που συναντάμε παντού σήμερα, πρόσωπα ίδια, που θέλουν να γίνουν «τέλεια», αψεγάδιαστα. Έκλεισε με ένα φιλοσοφικό ερώτημα το οποίο θα μπορούσε να είναι το θέμα μιας ξεχωριστής εκδήλωσης: «Οδηγούμαστε άραγε σε μια κοινωνία όπου το αποδεκτό θα είναι το τέλειο;».

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι thumbnail_IMG_8117-1-xrop-1024x918.jpg

Η Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου και ο Νικόλας Βιλλιώτης.

Στο wine party που έκλεισε την εκδήλωση, τα #FashionWeekTalks συνεχίστηκαν. Όλο το BIOS ένα τεράστιο πάνελ πλέον. Άνθρωποι μέσα σε ρούχα που βρίσκουν όμορφα, με χρωματιστά καναπεδάκια στα χέρια, ανάμεσα σε ρετρό αεροπορικά καθίσματα, κάτω από μια neon επιγραφή που λέει «…and love never ends», να μιλάνε για τα δικά τους never και forever στη μόδα (και όχι μόνο…).

Leave a comment

Type and hit enter