Post

Share this post

Κοιλιά εγκυμοσύνης στη φόρα ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ!

«Έχω σιχαθεί αυτή τη μόδα των σχεδόν γυμνών γυναικών που δείχνουν τα πάντα προς το τέλος της εγκυμοσύνης τους. Δεν έχει μείνει πλέον τίποτα ιερό; Μακάρι να έδειχναν κάποια σύνεση αντί για τις κοιλιές τους.»

Αυτό είναι ένα από τα διάφορα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε το μοντέλο Iskra Lawrence όταν περπάτησε με μαγιό, 6 μηνών έγκυος, στην Εβδομάδα Μόδας του Μαϊάμι πριν από λίγες μέρες.

Η ίδια ανάρτησε πολλά από τα αρνητικά σχόλια, που μεταξύ άλλων, έλεγαν ότι δεν πρέπει να το θεωρούμε αυτό κανονικό, ότι αποτελεί ανθυγιεινό πρότυπο με τόσα κιλά κι άλλα όμορφα.

Μα δες τη λίγο. Είναι δυνατόν να της απευθύνει κάποιος τέτοια λόγια; Υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να βλέπεις μια μαμά με το μωράκι στην κοιλίτσα της να περπατά δυναμική, χαμογελαστή και να βγαίνει στο προσκήνιο; Υπάρχει κάτι πιο ιερό από το να θαυμάζεις αυτό; Την ίδια τη ζωή που λάμπει μπρος στα μάτια σου;

Όμως όχι!

Πειράζει που μια έγκυος φόρεσε μαγιό.

Πειράζει που είναι περήφανη για το σώμα της, που κουβαλάει ένα μωρό και που έχει βάλει κιλά για να καταφέρει να το μεγαλώσει υγιές μέσα της.

Σκανδαλίζει το ότι η ιερή μητρική φιγούρα «τα πέταξε όλα έξω».

Βρε παιδιά, μήπως οι έγκυες να μην πηγαίνουν για μπάνιο στην παραλία; Να βάλουμε μια πινακίδα αν είναι στις παραλίες για να μην απειλείται η ιερότητα της μάνας.

Α καλάαα μου ήρθε τώρα ιδεάρα!! Να υπάρχουν παραλίες μόνο για εγκύους να μην μας χαλάνε την αισθητική εμάς των υπολοίπων όταν πάμε λαδωμένοι να αράξουμε την αρίδα μας δίπλα στην κοκτειλάρα μας. Έτσι κι αλλιώς οι έγκυες δεν μπορούν να πιουν κοκτέιλ! Χα! Ε μην τις φέρνουμε σε δύσκολη θέση και ζηλεύουν μωρέ.

Τι λέω η πρώην έγκυος; Παραληρώ;

Μιλάω κι εγώ, που ακόμα να χάσω τα 8 κιλά που μου έμειναν από την τελευταία εγκυμοσύνη…

[Κλείνω ματάκια, βαθιά ανάσα, ωωωωωμ, και πάμε πάλι:]

Οι έγκυες και οι μάνες είναι κανονικές γυναίκες.

Είναι αυτές που ήταν και πριν γεννήσουν, απλά με λίγο διαφορετικές προτεραιότητες και ρυθμούς.

Δεν τους κάνουν λοβοτομή. Δεν θέλουν να μπούνε σε καβούκι. Θέλουν να ζουν όπως όλοι. Θέλουν να πάνε στην παραλία. Να πιουν το mocktail τους ή τη μπύρα τους και να μαυρίσουν λίγο τα μπουτάκια τους.

Θέλουν να έχουν μαγιό να επιλέξουν. Θέλουν να είναι όμορφες, να νιώθουν σέξι και ποθητές.

Θέλουν, την ίδια στιγμή που κυνηγάνε το 4χρονο με τα κουβαδάκια, να μπορούν να φορέσουν ένα μαγιό και να περπατήσουν άνετες ανάμεσα στις ξαπλώστρες.

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο αυτό. Το πέρασα κι εγώ.

Φοράς το μαγιό και βλέπεις ένα άλλο σώμα, λες δικό μου είναι;

Φοβάσαι, λες θα επανέλθει ποτέ;

Θα με θέλει ο σύντροφός μου;

Θα ξανανιώσω ποτέ όπως πριν;

Είναι δύσκολο να κλείνεις τα αυτιά σου στις σειρήνες που σου λένε ότι μόνο το σώμα μοντέλου αξίζει μια ζωή κανονική. Ότι όλες όσες γεννάνε χάνουν τα κιλά αμέσως.

ΠΑΙΔΙΑ!! Είμαστε κι εμείς που χάνουμε τα κιλά μετά από 2 χρόνια διατροφής. Ή και ποτέ! Και it’s OK!

Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις σε καταστήματα μόδας μοντέλα δήθεν έγκυες, με αδύνατα προσωπάκια και μπουτάκια. Ξέρεις γιατί;

Επειδή όλο αυτό είναι ένα ψέμα, μούφα, πώς το λένε…

Επειδή ο ίδιος ο χώρος της μόδας, που κόπτεται για το inclusivity, παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει, χρησιμοποιεί αδύνατα μοντέλα και τους φοράει ψεύτικες κοιλιές για να διαφημίσει προϊόντα εγκυμοσύνης και λες εσύ μετά «ρε τι μπουτάρα έχω κάνει»;

Για να καταλάβεις, ούτε εγώ το ήξερα αυτό, αλλά μια μαμά που ακολουθώ στο ίνστα, η Louise Boyce, η οποία γενικά ανεβάζει πολύ αστείο περιεχόμενο, ούσα και η ίδια μοντέλο, αποκάλυψε αυτή την ιστορία με τις ψεύτικες κοιλιές. Συγκεκριμένα, όταν ήταν στην τρίτη εγκυμοσύνη της, το 2019, ξεκίνησε μια ολόκληρη εκστρατεία ζητώντας από τις εταιρείες που το κάνουν αυτό να το αναγράφουν, ώστε να ξέρουν οι πελάτισσες ότι η εγκυμοσύνη είναι fake και να μην αρχίζουν να συγκρίνονται με μη ρεαλιστικές εικόνες.

Κοριτσάρα,

Με διάφορους τρόπους αυτό το περιβάλλον που ζούμε μας λέει να κρυφτούμε, να αδυνατίσουμε, να παχύνουμε, να κοντύνουμε, να ψηλώσουμε, να μην βγούμε μπροστά… Μας υποδεικνύει συνεχώς ότι είμαστε με κάποιον τρόπο ανεπαρκείς.

Όμως θυμήσου ότι τα ιδανικά σώματα που βλέπεις είναι τις περισσότερες φορές πλασματικά.

Κάθε σώμα είναι διαφορετικό, κάθε κοιλίτσα έχει διαφορετικό σχήμα και μέγεθος και κάθε εγκυμοσύνη είναι ξεχωριστή.

Θυμήσου να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου και το σώμα σου.

Μην αφήνεις τον κάθε πικραμένο να σου υποδεικνύει τι επιτρέπεται να κάνεις, πώς να ντυθείς, πού να πας και πού όχι.

Απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου, την κοιλίτσα που σου έχει μείνει από τα παιδάκια σου, τα σημάδια σου, την ιστορία που αφηγείται το σώμα σου.

Είναι μια μοναδική ιστορία και αξίζει να ακουστεί.

Ας γεμίσουμε φέτος τις παραλίες με τα απαγορευμένα: τις κοιλιές μας, τα μπουτάκια και τα μπρατσάκια μας!

Περήφανες κι απελευθερωμένες!

Καλές βουτιές, κοριτσάρα μου!

Είσαι υπέροχη!

Leave a comment

Type and hit enter